Nieuws

Bibliotheek De Domijnen zoekt 100 nieuwe vrijwilligers.

Nieuw bibliotheekconcept wordt in de loop van 2018 geïntroduceerd.

 

De Domijnen introduceert in 2018 een nieuw bibliotheekconcept. Daarvoor worden 100 vrijwilligers gezocht, die samen met het vaste personeel van de bibliotheken, gastheer of gastvrouw in een bibliotheek willen worden. De bibliotheek wordt nog meer dan voorheen het kloppend hart van de lokale samenleving. Ontmoetingen, debat, cursussen, workshops, leesclubs, vergaderingen, spreekuren van derden, etc. Weliswaar met het boek nog steeds centraal maar breder van opzet passend binnen een veranderende maatschappij. 

Ontmoetingsplek
Het nieuwe concept wordt tijdens de eerste helft van 2018 ingevoerd in een aantal bibliotheken van de Westelijke Mijnstreek: Beek, Stein, Schinnen en Echt-Susteren. In sommige plaatsen, zoals Echt-Susteren, betekent dit ook een nieuwe locatie. In Sittard-Geleen (Ligne) is de bibliotheek al ingericht volgens de nieuwe werkwijze. 

Om de bibliotheek steeds meer een bruisende ontmoetingsplek te laten zijn worden vrijwilligers gezocht om als gastheer/gastvrouw op te treden, die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Ze ontvangen bezoekers en maken ze wegwijs. Ze helpen klanten bij de selfservicebalie met het lenen en verlengen van boeken. Maar zijn ook mede aanspreekpunt voor al onze partners die iets in een bibliotheek willen organiseren.

Profiel
Vrijwilligers moeten minimaal een dagdeel van vier uur per week beschikbaar zijn. Ook het hebben van een aantal (basis)computervaardigheden is belangrijk. Daarnaast spreekt het voor zich dat men klantgericht en representatief moet zijn en affiniteit met boeken en lezen moet hebben. 

Naast een plezierige en inspirerende omgeving is er een adequate introductie en begeleiding incl. een vrijwilligersovereenkomst en –verzekering. Daarnaast worden reiskosten vergoed, indien noodzakelijk, en worden er een aantal activiteiten georganiseerd als dank voor de inzet van de vrijwilliger.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger bij een van de bibliotheken aan de slag te gaan, kunnen contact opnemen met Ger Hubens, vrijwilligers coördinator van De Domijnen: ger.hubens@dedomijnen.nl.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer