Nieuws

Buchten-Online.nl stopt ermee

Het voelt raar en het doet ook best wel een beetje pijn, maar na bijna 5 jaar in de lucht te zijn geweest, gaat buchten-online.nl definitief offline. In de nacht van 31 maart op 1 april a.s. wordt de stekker eruit getrokken.

Dat ik ga stoppen met de website heeft te maken met de opzet en lay-out en in het verlengde daarvan het gering aantal adverteerders. De website in zijn huidige vorm heeft de verwachtingen niet waargemaakt. Integendeel, veel trouwe bezoekers van het eerste uur vinden de huidige website veel te rommelig en ergeren zich aan de veelheid aan reclames. Er zijn ook bezoekers die daarom zijn afgehaakt.

Ik deel de mening over de rommelige opzet en lay-out, maar kan de keuze van toen helaas niet meer terugdraaien. Er is geld geїnvesteerd in de bouw van het nieuwe buchten-online.nl. Dan ga je er niet al na een paar maanden mee stoppen. Je moet mensen ook de tijd geven om aan iets nieuws te wennen. Maar op een gegeven moment is heel duidelijk dat de nieuwe lay-out NIET went.  

WAAROM DESTIJDS GEKOZEN VOOR EEN NIEUWE OPZET?
Er is anderhalf jaar geleden de keuze gemaakt om over te stappen naar een nieuwe website, omdat de oude versie niet geschikt was voor tablet en smartphone. Daar kreeg ik opmerkingen over. Bovendien was het Content Management Systeem sterk verouderd. Er moest iets gebeuren. 

AFLOPEND CONTRACT
Op 31 maart aanstaande loopt het contract met de bouwer/leverancier van het huidige Content Management Systeem af. Dat is voor mij automatisch het moment om te stoppen met die samenwerking, want verdergaan leidt tot maandelijkse kosten die ik niet kan terugverdienen. Dan steek ik veel tijd en energie in iets waarop ik ook nog geld moet toeleggen. Dat ga ik niet doen.

Helemaal opnieuw beginnen met een website die rustiger van opzet is, overzichtelijker, en in mindere mate vervuild door reclamebanners, is ook geen optie, omdat ik dan alweer in de geldbuidel moet tasten. Gezien het gering aantal lokale adverteerders enerzijds en het feit dat de betaalde reclamebanners anderzijds als ongewenst worden ervaren, is opnieuw beginnen niet rendabel. Stoppen is dus de enige logische optie…….

Daarmee komt een einde aan 5 jaar buchten-online.nl  Helaas, maar het is niet anders.

Helmi van Nuil
Redactie/ beheer buchten-online.nl

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer