Nieuws

CDA vraagt aandacht voor betere spreiding watertappunten in dorpen

In de media konden wij afgelopen week lezen dat de gemeente Sittard-Geleen binnenkort op een 11 tal plekken watertappunten gaat plaatsen. Een prachtig, voorbeeldig maar vooral gezond initiatief waarbij bewegen en een gezonde leefstijl centraal staan.

Onze raadsleden Jos Schlössels en Thei Salden zijn van mening dat bij de indeling  van deze watertappunten geen sprake is van een evenredige spreiding over een aantal nader te noemen dorpen. Hierover hebben zij al verschillende signalen ontvangen. Sommige watertappunten liggen op geringe afstand van elkaar zoals die in Obbicht, Grevenbicht en Born. Daarentegen worden dorpen zoals Buchten, Holtum, Einighausen, Guttecoven, Limbricht en Munstergeleen  verstoken van een dergelijke voorziening.

De dorpen Einighausen, Guttecoven en Limbricht worden begrensd en doorkruist met fietsknooppunten en kleine horeca gelegenheden. Tappunten in dit gebied bevorderen volgens het CDA  het recreatieve verkeer en zetten onze mooie gemeente toeristisch nog meer de op de kaart. Zo krijgt de organisatie van de jaarlijkse Oude Ambachten in Einighausen meerdere malen de vraag of de meegenomen flesjes bijgevuld kunnen worden bij een watertappunt. Dit is eveneens het geval bij de gedenkplek van Pater Karel in Munstergeleen.

Het CDA pleit in deze voor één centrale voorziening in Einighausen, Guttecoven en Limbricht en één in Munstergeleen. In de voormalige gemeente Born kan volgens Jos en Thei een betere spreiding plaats vinden ten gunste van Buchten en Holtum.    

Vandaar dat onze raadsleden uit Einighausen en Guttecoven dan ook het college gevraagd hebben op basis van welke criteria de watertappunten ingedeeld zijn en of  deze bereid is de locatiebepaling te herzien dan wel met 2 watertappunten voor Einighausen, Guttecoven en Limbricht en Munstergeleen uit te breiden? De beoogde punten in Born, Obbicht en Grevenbicht zouden volgens de Jos en Thei evenrediger verdeeld kunnen worden ten gunste van de dorpen Buchten en Holtum?

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer