Nieuws

Jules Hermans: voor altijd verbonden met Neptunus

Jules Hermans blijft, ook na het neerleggen van de voorzittershamer van Watervrienden Neptunus, onlosmakelijk met de Bornse zwemvereniging verbonden. Als vice- en ere-voorzitter zal hij zich ook de komende jaren blijven inzetten voor de zwemclub.

Na 40 jaar vond hij het “genoeg geweest” als voorzitter. Tijdens de onlangs gehouden clubkampioenschappen kreeg Jules Hermans uit handen van wethouder Pieter Meekels een oorkonde van de gemeente Sittard-Geleen uitgereikt, als dank voor zijn veertigjarig voorzitterschap.

Jules Hermans was al betrokken bij Neptunus toen het zwembad in Buchten nog gebouwd moest worden en de club nog in zwembaden in de omgeving onderdak vond. Met zijn dochters Sylvie en Monique, beiden bij de wedstrijdploeg, rolde hij als vanzelf de vereniging binnen. Als tijdwaarnemer, kamprechter en scheidsrechter. Later ook als bestuurslid, waarna hij in 1977 voorzitter werd.

De zwemclub is niet alleen voor Jules Hermans en zijn dochters een echte familieaangelegenheid. Zijn vrouw Paula verleent sinds jaar en dag tal van hand- en spandiensten bij de club en is tijdens de trainingen van de wedstrijdploeg altijd present in het zwembad van Buchten. En de volgende generatie Hermans heeft zich inmiddels aangediend. Met twee kleindochters bij de wedstijdploeg wordt de familietraditie ook in de toekomst voortgezet.

Met het aantreden van zijn opvolger Vincent van der Valk, schuift  Jules Hermans weliswaar wat meer naar de achtergrond, maar zal hij als vice-voorzitter nauwlettend het reilen en zeilen van de club, die hem zo na aan het hart ligt, blijven volgen.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer