Nieuws

Koningsfeest Buchten boordevol attracties

Buchten pakt groots uit met Koningsdag. Een feestprogramma boordevol attracties en verrassingen zal zich op  de markt van 13.30 uur tot na 18.00 uur voltrekken. Dat mag u niet missen.

Artiesten uit het Wilde Westen, een zingende deejay, cupcake kampioenen, een grandioze loterij, een fabuleuze streetdance groep en een ritje met de Buchten Express Trein. Dat alles wordt de Koningsdagbezoekers aangeboden door het Oranjecomité Buchten.

Zorg dat u een plaatsje op de markt bemachtigt, het is dit jaar het laatste jaar dat het  Oranjecomité Buchten dat feest organiseert. Bovendien wordt de koning dit jaar 50 jaar. Wat er volgend jaar zal zijn in Buchten, dat weten zelfs koning Willem Alexander en koningin Maxima niet.

Traditiegetrouw beginnen de Koningsfeesten met een tour van versierde kinderfietsjes en stepjes door het dorp. Om 13.15 uur vertrekt de feeststoet vanaf de voormalige basisschool aan de Bettinumstraat. Geëscorteerd door de schutterij en de fanfare van Buchten zullen de kinderen dan naar de markt trekken.

De route is: Bettinumstraat – Oude Baan – Keerweg – Pastoor Reijnenstraat – Catharinahof – Kerkvonderen – Dorpstraat – Markt.

Om 13.30 uur is de aubade op de markt. Daar zullen dan drie Buchtenaren in het zonnetje worden gezet voor al het vrijwilligerswerk  dat ze vaak al jaren geheel belangeloos en anoniem doen voor Buchten. Zij krijgen de Nobelprijs voor excellent burgerschap. Een lid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen zal hen de prijs uitreiken. De fanfare en schutterij zullen deze aubade muzikaal omlijsten. Om 14.00 uur barsten de feesten in alle hevigheid los. Spannende kinderspelen voor de jeugd.

Voor de senioren koffie met een traktatie en voor iedereen zang en dans. Zij dienen zich wel vooraf aan te melden bij Jeannette Vermeere, Klein Holtum 27, 6122 EG Buchten. T: 046 – 4852386. E: jeannettevermeere@msn.com

Voor alle feestgangers is er het gulle drank- en hapjesbuffet. Met bier, wijn, fris en snacks.

Dus, Buchten kom op Koningsdag naar de markt en vier de verjaardag van onze koning en het afscheidsfeest van het Oranjecomité Buchten.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer