Nieuws

Lezing, “Voorburchten van kastelen in de regio Born”

Onder bovenstaande titel organiseert de Heemkundevereniging “Bicht” op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 uur de tweede lezing van de lezingencyclus 2017-2018 in zaal Aurora, Raadhuisstraat 10, Grevenbicht. De zeer boeiende lezing over een bijzonder interessant onderwerp begint om 20.00 uur en wordt gehouden door Frank Keysers uit Nieuwstadt.

Iedereen is van harte welkom. Van de belangstellenden die niet vooraf hebben ingetekend wordt een kleine bijdrage gevraagd. 

Frank Keysers is in het dagelijkse leven werkzaam als transitiemanager bij Stichting Jeugdzorg Sint Joseph. Op parttimebasis is hij beschikbaar voor werkzaamheden in de sectoren jeugdzorg, onderwijs en overheid en ook in de ouderenzorg.

In zijn vrije tijd gaat zijn aandacht vooral uit naar de historie van stad en streek. Zo is hij onder meer voorzitter van de Vereniging Sittards Verleden.

Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar de historie van de vele kastelen in Limburg en de aangrenzende gebieden. Zeer specifiek belicht hij van de vele adellijke huizen de voorburchten die veelal een verdedigingsfunctie hadden. Uiteraard worden ook de kasteelbewoners, zowel van de hoofdburcht als de voorburcht niet vergeten.

Frank Keysers zal tijdens zijn lezing met veel foto’s de voorburchten in onze regio belichten. Onze regio kent opvallend veel kastelen waarvan de bijgebouwen een verdedigbaar karakter uitstralen en dus als ‘voorburcht’ kunnen worden aangemerkt. De spreker zal de voorburchten toetsen aan vestingbouwkundige aspecten. Door zijn aandacht voor details gaat u in het vervolg wellicht anders naar deze gebouwen kijken. Specifieke aandacht gaat ook uit naar adellijke families die de kastelen Born en Limbricht bewoond hebben.

Leden € 2 en niet leden € 3.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer