Nieuws

Limburgers grootste liefhebbers van carnavalsoptochten

84,5% van de Limburgers bezoekt tijdens carnaval één of meerdere carnavalsoptochten, waarmee ze de grootste liefhebbers zijn van de carnavalspraalwagens. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval. 

Carnavalstradities in Limburg
De tradities rondom carnaval leven het meest in Limburg. Zo geeft 23,3% procent van de Limburgers aan carnaval te vieren als onderdeel van hun cultureel erfgoed en tradities.
Brabanders ervaren dit een stuk minder; slechts 14 procent geeft hier aan het culturele aspect van carnaval belangrijk te vinden. En liefst 84,5 procent  van de Limburgers gaat de straat op om de praalwagens te bewonderen. 

Feesten belangrijkste motief Limburgers
Carnaval draait bij de Limburgers voornamelijk om feest. 90,7% van de Limburgers gaat tijdens carnaval uit om feest te vieren, iets meer dan de Brabanders (90,2%). 27,1% geeft zelfs aan dat het feesten de belangrijkste reden is om carnaval te vieren. 

Limburgers luxe carnavalsvierders
Waar het gaat om eten en drinken kiezen kiezen iets vaker voor een restaurant dan Brabanders. Van de Limburgers geeft 44,1% aan vaak of af en toe in een restaurant te zitten tijdens carnaval, tegenover 40% bij de Brabanders. Brabanders kiezen dan weer vaker voor de snelle hap (43%) in vergelijking met de Limburgers (39,4%). 

Limburgers houden carnaval graag voor zichzelf
De meeste carnavalsvierders (51,52%) zouden het niet erg vinden als er overal in het land een carnavalsfeest komt. Met name de jongere doelgroep van 20 jaar of jonger staat hier erg positief tegenover. 

Dit geldt echter niet voor de Limburgers. Zo geeft 71,8% van de Limburgers aan dat carnaval onder de rivieren gevierd hoort te worden.  

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op https://www.feestkleding365.nl/carnaval-2018#regionaal

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer