Nieuws

Nationaal slaaponderzoek: Limburg in top 3 slechtste slapers

Een tiende (9,5%) van de Limburgers slaapt ‘s nachts minder dan 6 uur. Limburg is hiermee de op twee na slechtst slapende provincie van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van online bedden warenhuis Bedden.nl, gehouden onder 1.149 Nederlanders. 

Onlangs heeft Bedden.nl een Nationaal slaaponderzoek gehouden onder 1.149 Nederlanders. Respondenten werden onder andere gevraagd naar hun gemiddelde slaapduur en hoe vaak ze ‘s nachts wakker worden. 

Limburg in de top 3 slechtste slapers
9,5% van de Limburgse respondenten geeft aan ‘s nachts minder dan zes uur te slapen. Over het algemeen wordt geadviseerd om per nacht 7 tot 8 uur slaap te krijgen, om overdag optimaal te kunnen functioneren. Andere provincies met relatief veel ondermaatse slapers zijn Groningen (20%) en Friesland (16,7%). 

Veel stress bij studerende jeugd
Bij de jongeren valt het op dat stress de grootste oorzaak is van slaapgebrek. Meer dan de helft van de jongeren tot 18 jaar (55,6%) en van tussen de 19 en 25 jaar (58%) geeft aan dat stressfactoren, zoals deadlines en peinzingen, een grote rol spelen in het slaapgebrek. Opvallend is dat deze leeftijdsgroepen doorgaans naar school gaan of een studie volgen. 

Senioren er het vaakst uit voor toiletbezoek, ouders vaakst wakker door kinderen
Senioren genieten ‘s nachts weinig van een diepe slaap; maar liefst 90% van de senioren laat weten ‘s nachts uit hun slaap te ontwaken. De voornaamste reden is een hoognodig toiletbezoek. Ruim 75% van de senioren geeft aan één of meerdere keren per nacht het toilet te bezoeken. 

Ook ouders van jonge kinderen kunnen niet vaak genieten van een vredige nachtrust. Sterker nog, deze doelgroep moet er het vaakst ‘s nachts uit. Meer dan de helft van de ouders (51,7%) moet er ‘s nachts vaker dan 2 keer uit om de kinderen weer in slaap te krijgen. 

Merendeel Nederlanders slaapt minder dan 7 uur
40% van de Nederlanders slaapt 7 tot 8 uur, een gezonde nachtrust. Ruim een derde (33,2%) slaapt korter, tussen de 6 en de 7 uur. 9% van de Nederlandse bevolking ervaart een slechtere nachtrust, en moet het doen met minder dan 6 uur slaap per nacht. 

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op:

https://www.bedden.nl/blog/slaaponderzoek-bedden-nl-hoe-slaapt-nederland/

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer