Nieuws

Open Monumentendag Sittard-Geleen 2017

Thema: “Boeren, burgers en buitenlui”

Op zaterdag 9 en zondag 10 september is in het kader van de landelijke Monumentendag 2017  in Sittard-Geleen weer mogelijk diverse monumentale gebouwen en complexen te bezichtigen. Dit jaar is het thema “Boeren, burgers en buitenlui.”  De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan.

Het plaatselijk comité geeft ieder jaar een speciaal boekje uit met vanzelfsprekend als thema “Boeren, burgers en buitenlui” met hierin opgenomen een lijst met de namen en openingstijden van de te bezichtigen bezienswaardigheden. Tijdens de Open Monumentendag 2017 is dit op diverse plaatsen in de gemeente gratis verkrijgbaar.

OMD wandel- en fietsroutes
Wilt u het ontdekken van de monumenten in de gemeente Sittard-Geleen combineren met een wandeling en of fietstocht? Wandel en/of fiets dan een van de speciale OMD 2017 routes. In totaal zijn er vijf routes beschikbaar, o.a. een stadswandeling door het historische Sittard en een fietsroute door Munstergeleen, Obbicht en Limbricht. Bekijk en download de routes gratis via www.vvvsittard-geleen.nl/omd

 

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer