Nieuws

Provincie Limburg biedt samengevoegde Duurzaamheidslening aan

De provincie Limburg biedt Limburgse woningeigenaren een samengevoegde duurzaamheidslening. Deze ‘Duurzaam Thuis regeling’ moet woningeigenaren stimuleren om energiezuinige maatregelen te nemen voor hun woning. Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, bracht in kaart welke gemeenten en provincies de duurzaamheidslening aanbieden. 

Duurzaam Thuis Limburg
In de provincie Limburg kunnen mensen via de Duurzaam Thuis regeling; geld lenen voor duurzaamheidsmaatregelen en levensloopbestendigheidsmaatregelen. Daarbij kunnen eventuele bijkomende kosten voor asbestverwijdering meegefinancierd worden. 

Duurzaam Thuis is een samenvoeging van een duurzaamheidslening en een blijverslening. Twee producten die voorheen afzonderlijk werden aangeboden. Inwoners van alle Limburgse gemeenten kunnen een Duurzaam Thuis lening aanvragen. 

Aanbod op gemeentelijk niveau in Nederland
Slechts 60 van de 388 Nederlandse gemeenten (15,5%) biedt de duurzaamheidslening aan. Gemeenten bepalen namelijk zelf of ze budget beschikbaar stellen voor het aanbieden van de duurzaamheidslening.

In de provincie Gelderland is het gemeentelijke aanbod van duurzaamheidsleningen het grootst van alle provincies. Hier biedt 37% van de gemeenten (20 gemeenten) de duurzaamheidslening aan voor inwoners. In de provincies Zeeland en Overijssel is er daarentegen geen enkele gemeente die een duurzaamheidslening aanbiedt.

Kijkend naar Limburg is de situatie genuanceerder: de voorwaarden van de Duurzaam Thuis regeling zijn volgens de provincie erg gunstig waardoor het voor de Limburgse gemeenten niet nodig is om zelfstandig een duurzaamheidslening aan te bieden.

 

Een overzicht van alle gemeenten die de duurzaamheidslening aanbieden is te vinden op de onderzoekspagina ‘Geld lenen voor duurzaamheid’ van Geldshop.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer