Nieuws

Schapen scheren en vlas spinnen in Kasteelpark Born

Het wordt zomer en het is hoog tijd om de schapen hun warme wollen winterjas uit te trekken. Op Hemelvaartsdag 25 mei komen de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de schapen te ontdoen van vacht. Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. De Mergellandschapen en enkele Ouessantschapen worden vandaag geschoren. Er wordt zowel machinaal geschoren als met de hand geknipt. Wie weet mag jij ook een stukje wol afknippen met de speciale schaar. 

Bij de knutseltafel kun je met wol een werkstuk maken en er is een demonstratie wol spinnen, wol verven met natuurlijke materialen en naaldvilten. Ook kun je de vachten van de andere schapen, alpaca’s, lama’s en kamelen uit het park bekijken en voelen. 

Vlas
Niet alleen met wol kun je spinnen, maar ook met vezels van planten. Van de vezels uit de vlasplant maak je linnen maken. Vandaag kun je ook zien hoe je de vezels uit de vlasplant haalt en is er een demonstratie vlas spinnen. 

Kuikentjes en lammetjes
Bij de eenden, ganzen en kippen zijn al vele kuikentjes uit het ei gekropen. De ooievaars zijn druk bezig met het maken van een nest en ook bij de koereigers is het een gezellige drukte in de kraamkamer. Vader en moeder Zwarte Zwaan zwemmen statig met hun kroost door de gracht en overal zie je lammetjes huppelen in de wei. 

Speeltuin
Verder kun je heerlijk wandelen in het park en spelen in de grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de (groot)ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand. 

Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop waarmee je de schapen en herten kunt voeren. Ook de grote vissen in de kasteelgracht zijn dol op dit voer. 

Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl of op Facebook.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer