Nieuws

Thema-avond over euthanasie en erfrecht

Iedereen weet dat hij eens zal sterven. Maar onder welke omstandigheden dat gebeurt, weet niemand. Hoe zorg je dán voor een goede dood? Op dinsdag 25 april organiseert Yarden een lezing hierover in het Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten, Dorpstraat 53, 6122 CE Buchten. Aanvang 20.00 uur. Om 19.30 uur is de zaal geopend. Gratis toegang.

 
 

De lezing biedt inzicht in de verschillende keuzemogelijkheden die men aan het einde van het leven heeft. Want hoewel de meeste mensen hopen dat ze na en gezond leven op hoge leeftijd rustig in hun slaap zullen overlijden, is de werkelijkheid vaak anders. je kunt ongeneeslijk ziek worden, een hartstilstand krijgen, dement worden of in coma raken. Het laatste traject tussen leven en dood is vaak onzeker. wat moet er met je gebeuren als je jouw wil niet meer kunt uiten? En vooral: hoe moeten de behandelend arts, jouw naasten of de gevolmachtigde dan handelen? je moet deze wilsverklaringen bijvoorbeeld ook bespreken met je arts en naasten. Bovendien dien je ervoor te zorgen dat iemand jouw volmacht heeft voor het geval je zelf niet meer over je medische handelingen kunt beslissen.

Tijdens de lezing komen al deze zaken aan bod. daarnaast wordt er ingegaan op de verschillende wilsverklaringen (zoals het behandelverbod, het euthanasieverzoek en de niet-reanimerenpenning), wordt uitgelegd wat men moet doen om verwarring rondom het levenseinde te voorkomen en hoe de NVVE daarin kan ondersteunen.

Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van een kopje koffie/thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De lezing wordt aangeboden door Yarden.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer