Nieuws

Vrouwenvereniging Buchten 55 jaar

De huidige Vrouwenvereniging Buchten is voortgekomen uit de in maart 1962 opgerichte Katholieke Limburgse Boerinnen- en Tuindersbond Afdeling Buchten. Aanvankelijk mochten alleen boerinnen uit Buchten, Illikhoven en Vissersweert hiervan lid zijn en telde de vereniging bij oprichting 22 leden. Na twee jaar mochten ook niet-boerinnen lid worden en groeide het aantal leden snel tot 68.

Begin jaren zestig bestond Buchten nog voor het merendeel uit een bevolking van boeren, ambachtslieden, mijnwerkers en ambtenaren / medewerkers van NS en Rijkswaterstaat. De industrialisatie bracht nieuwe woonwijken, o.a. bewoond door industriearbeiders van DAF, FIAT en nog en nog vele andere bedrijven die zich rondom Buchten vestigden en mede daardoor groeide het aantal leden begin jaren tachtig tot meer dan 200.

Momenteel is de vereniging een levendige damesclub, met 75 leden, tussen de 45 en 92 jaar. Zaterdag 22 april wordt het 55-jarig bestaansfeest gevierd met het huldigen van de jubilarissen: 3 dames die 55 jaar lid zijn, 1 mevrouw die 50 jaar lid is, 3 dames die 40 jaar lid zijn en vervolgens 13 dames 25 jaar. De dag wordt begonnen met een H. Mis in de St. Catharinakerk en vervolgens om 19.00 uur receptie en gezellige feestavond in het Pastoor Reijnenhuis voor eenieder die deze vereniging een warm hart toedraagt.

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer