Nieuws

Wielercomité Buchten verheugd over groeiend aantal deelnemers Dikke Banden Race

Het Wielercomité Buchten kijkt terug op een geslaagd wielerweekend. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni vonden in de straten van Buchten en omstreken tal van activiteiten plaats, met als hoogtepunt de start en finish van de derde etappe van de Ster ZLM Toer. Het comité was bovendien verheugd over het aantal deelnemers aan de Decathlon Dikke Banden Race. Een groot succes.

Maar liefst zeventig jongens en meisjes in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar, verdeeld over drie categorieën, namen in Buchten deel aan de wedstrijd. Leden van het Wielercomité Buchten doen al jaren hun best om de wielersport te promoten, met name ook onder jeugdigen. Juffen en meesters delen flyers uit in de klas om de basisschoolleerlingen warm te maken voor deze sportieve en spannende activiteit. Vanzelfsprekend wordt de race verreden op een beveiligd parcours, compleet met bloemen, trofeeën en kussen van de rondemis. Voorzitter Frans Hoedemakers van het Wielercomité Buchten is trots op de groeiende belangstelling. ‘We zien dat het promoten van de wielersport in samenwerking met de omringende basisscholen zijn vruchten afwerpt. Met dit jaar een recordaantal deelnemers. Hartstikke mooi. Hopelijk komt er daardoor ook meer aanwas voor de wielerverenigingen in de omgeving’.

Extra stimulans voor de wielrenners in spe is de prachtige racefiets die verloot wordt onder alle deelnemers aan de Decathlon Dikke Banden Race. ‘We zijn wielerspecialist Math Salden in Limbricht zeer erkentelijk voor het jaarlijks beschikbaar stellen van de fiets. We stellen de goede samenwerking zeer op prijs’. De gelukkige winnares van de kinderracefiets was Janthe van Bezel. Hanny Engwegen en Sylvia Schroeder van OBS De Wissel in Born, waar Janthe naar school gaat, stonden langs het parcours om hun pupillen aan te moedigen. ‘Een groot aantal leerlingen van onze school deed mee aan de Dikke Banden Race’, aldus juf Hanny. ‘Ouders, opa’s en oma’s moedigden hun kroost hartstochtelijk aan. Zelf heb ik tijdens de les leerlingen aangespoord om mee te doen. Leuk om te zien hoe ze opgaan in de strijd. Ook de leerlingen die nu net te jong waren om mee te mogen doen, zijn er volgend jaar zeker bij’. 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer