Nieuws

Wielrennen en entertainment in Buchten

Op 14 juni begrint de Ster ZLM Toer met de proloog in het Zeeuwse Westkapelle. Daarna volgt een rit van Tholen naar Hoogerheide, gevolgd door de etappe Buchten-Buchten. Op die vierde dag staat de koninginnenrit gepland met de start in Verviers en finish op de stuwdam van La Gileppe.

Zondag 18 juni wordt de koers afgesloten met een etappe die start en finisht in Oss. André Greipel, Mark Cavendish, Philippe Gilbert en Lars Boom zijn enkele eindwinnaars van de meerdaagse koers door het zuiden van Nederland en de Ardennen waarin de topsprinters zich volgens traditie nog eenmaal testen voor de Tour de France.

Het heeft er alle schijn van dat de sprinters die zich in de Tour willen laten zien opnieuw de puntjes op de i komen zetten in de Ster ZLM Toer. De organisatie is erin geslaagd om 5 World Tour Teams te contracteren. Met de komst van Sunweb, Katusha-Alpecin, Lotto-Soudal, Quick Step Floors en LottoNL-Jumbo staan belangrijke sprintersploegen aan het vertrek.

Naast deze World Tour Teams komen twee pro continentale ploegen die straks in Frankrijk van de partij zijn naar de Nederland-Belgische etappekoers. Dat zijn het Franse Confidis en het Belgische Wanty-Groupe Gobert. Van datzelfde niveau doen ook Roompot-Nederlandse Loterij, Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda’s Willems-Crelan en WB Veranclassic-Aqua Protect mee. De continentale formaties Baby Dump Cyclingteam, Destil-Jo Piels, Metec-THN en Monkey Twn en Telenet Lions completeren het deelnemersveld.

De etappe Buchten-Buchten start vrijdagochtend 16 juni om 11.15 uur, de finish wordt verwacht om 16.20 uur. Die dag begint om 18.45 uur het Criterium Elite zonder contract/beloften/amateurs.

De Rabo Dikke Banden Race op zaterdag 17 juni start om 14.30 uur waarna de koersen voor jeugd- en nieuwelingen aan de beurt zijn.

Zondag 18 juni wordt om negen uur ’s ochtends het startschot gelost van de Mulleners Vastgoed Cycling Tour voor recreanten.

Wielrennen en entertainment gaan sinds jaar en dag hand in hand. Wielercomité Buchten heeft een vrolijk omlijstingsprogramma samengesteld. Dat begint vrijdag met het Wieler Rockfest waarbij de bands Music Exile, Green Eazer en Gazoline optreden.

Zaterdag is het Limburgse Wielerbal met Wahnsinn, Marleen Rutten en Spik & Span. Zondag klinkt bij aankomst van de toertocht feestelijke achtergrondmuziek.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?

Agenda

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Weer