Brand in een brandstofdepot in Bryansk , Rusland, ongeveer 150 km van de Oekraïense grens, in de buurt van de regio’s Sumy en Chernihiv.

Volgens het Russische ministerie van Noodsituaties brak de brand in de nacht van zondag op maandag uit in de faciliteit die eigendom is van het Russische staatsbedrijf Transneft-Druzhba, een dochteronderneming van Transneft.

Volgens persbureau Tass zijn er geen slachtoffers of gewonden en was het niet nodig om de bewoners in de buurt van de brand te evacueren.
Tanks in de buurt van het depot zouden vlam hebben gevat.

Een van de hypothesen, naar voren gebracht door Moskou, is dat het om een ​​Oekraïense sabotage gaat .

Het Kremlin had Oekraïne al de schuld gegeven van zijn aanvallen op de provincie Bryansk, die als logistieke basis voor het Russische leger dient.

Russische “auto-aanvallen” om Oekraïne de schuld te geven?

De inlichtingendienst van Kiev verwacht beschuldigingen over de brand en volgens het staatspersbureau Ukrinform – dat bronnen van de Oekraïense inlichtingendienst citeert – is Rusland zelfs van plan de Russische stad Belgorod of een van de steden op de Krim te bombarderen om de Oekraïners de schuld te geven van de aanval.

In een paar dagen tijd is het de tweede mysterieuze brand in Rusland. na die van 21 april in een gebouw van het Russische ministerie van Defensie in Tver, in centraal Rusland. In het paleis is de administratie van het Aerospace Defense Research Institute van het Kremlin.
In dit geval waren er vijf slachtoffers en minstens 25 gewonden.